Kā pagatavot stilīgu kafiju mājās?
Kāpēc kafija garšo daudz labāk, kad tā tiek pasūtīta kafejnīcā, nevis pagatavota mājās? Par laimi, tas ir maināms. Šajā ceļvedī mēs dalīsimies ar pāris lieliskiem padomiem, kā pagatavot kafiju mājās un kā izbaudīt līdzpaņemto kafiju!
Kafijas dzirnaviņas: svaiga kafija katram dzērienam
Kafiju ieteicams malt tikai tad, kad tas ir nepieciešams. Lai gan viedokļi šajā jautājumā dalās, lielākā daļa cilvēku piekrīt, ka svaigi malta kafija slēpj daudz vairāk garšu un var nodrošināt daudz labāku rezultātu. Kvalitatīvas kafijas dzirnaviņas ir lielisks ieguldījums, un tās ļauj katru reizi samalt nepieciešamo pupiņu daudzumu, kad vēlaties pagatavot kafiju, lai nodrošinātu īpašu svaigumu. Kafijas dzirnaviņās iespējams mainīt maluma lielumu un eksperimentēt, lai iegūtu dažādas garšas un pagatavotu kafiju dažādos veidos.
Aprīkojums
Mūsdienās cilvēki izmanto dažādus kafijas automātus. Tomēr labs kafijas automāts ar filtru ir īpaši noderīgs, jo tas palīdz izcelt vissmalkāko kafijas garšu. Kafijas automāti ar filtru ir populāras ierīces, kas tiek izmantotas kafijas pagatavošanai, turklāt tās ir pazīstamas ar savu vienkāršību un spēju pagatavot maigu, aromātisku kafiju.
Lai pagatavotu kafiju, sākumā nepieciešams uzkarsēt ūdeni un pēc tam pārliet ar to maltu kafiju, kas atrodas filtrā, ļaujot pagatavotajai kafijai pilēt pa tiešo kanniņā vai karafē. Šī metode ļauj iegūt līdzsvarotu un maigu garšu, kas ir ideāli piemērota tiem, kuriem patīk tradicionāla kafija bez espresso dzērienam raksturīgās intensitātes. Šobrīd tās ir pieejamas par visdažādākajām cenām, taču, kad būsiet nogaršojuši svaigu dzērienu, mēs garantējam, ka jūs nenožēlosiet. Daži kafijas automāti jau ir aprīkoti ar kafijas dzirnaviņām, citi nav. Jums atliek izvēlēties sev piemērotāko.
Ja joprojām vēlaties iegūt ātrus rezultātus, izvēlieties sev piemērotāko kafijas automātu, sākot no automātiskajiem modeļiem līdz profesionālajam espresso kafijas automātam. Viss ir atkarīgs no jūsu vēlmēm. Dažos automātos nepieciešams iesaistīties manuāli, citi visu paveic jūsu vietā. Daži ir vairāk piemēroti specializētajai kafijai, piemēram, kafijas automāts ar filtru, savukārt citos iespējams pagatavot kafijas dzērienus ar dažādām piedevām un proporcijām.
Izmantojiet filtrētu ūdeni
Iespējams, kafija lielākoties sastāv no ūdens, it īpaši, ja baudāt kafejnīcā, vairumā vai amerikāņu stilā pagatavotu kafiju. Tas nozīmē, ka jums jāpievērš uzmanība ūdens kvalitātei. Daudzviet pasaulē ir pieejams ciets ūdens, un pat tajos reģionos, kur ūdenim ir laba kvalitāte, vajadzētu izmantot filtru, lai pārliecinātos, ka no tā tiek izvadīti piemaisījumi.
Vai jums nepieciešams piena putotājs?
Ja vēlaties pagatavot baristas cienīgus dzērienus, tad iesakām iegādāties piena putotāju. Iespējams, esat ievērojuši, kā kafijas veikaliņā barista gatavo dzērienu. Latte un cappuccino pagatavošanai nepieciešams tvaicēts vai putots piens, tāpēc šāda dzēriena versijas pagatavošana varētu sagādāt grūtības. Piens tiek tvaicēts mazā metāla krūzē, savukārt piena putotāji palīdz radīt jaunus dzērienu veidus. Protams, ja izmantojat kafijas automātu ar filtru, iespējams, piens jums nebūs vajadzīgs, jo jūs noteikti iegrimsiet pavisam jaunā kafijas garšu, valstu un kultūru pasaulē. Taču, ja jums patīk gan parasta, gan šķirņu kafija, tad ir vērts iegādāties piena putotāju.
Iepazīstiet kafijas pupiņas labāk
Kafijas pupiņas var iegādāties no visas pasaules, un dažādas pupiņas var radīt atšķirīgas garšas. Daži cilvēki pavada pat vairākus gadus, jaucot kafiju dažādās proporcijās, lai radītu savām vajadzībām ideālu maisījumu. Vienas izcelsmes kafijas (tas nozīmē, ka kafija nāk no vienas saimniecības vai reģiona) ir lielisks sākumpunkts, lai izprastu garšu. Arī grauzdēšanas līmenis var ietekmēt garšu. Tumšāks grauzdējums parasti nodrošina rūgtāku garšu. Daudz kas ir atkarīgs arī no personīgajām vēlmēm, piemēram, ja patīk rūgtāka kafija vai arī kafijas un piena kombinācija. Tāpēc jūsu iecienītās kafijas pupiņas un kafijas dzirnaviņas būs lieliska kombinācija, kas piepildīs jūsu virtuvi ar patīkamām garšām un aromātiem.
Eksperimentējiet
Lielākā daļa kafejnīcu to dara pat vēl pirms atvēršanās. Mīlestība pret kafiju ir jāuztver kā iespēja eksperimentēt un radīt dzērienu, kas jums noteikti patiks. Izmēģiniet dažādas pagatavošanas metodes un kafiju no dažādiem reģioniem. Eksperimentējiet arī ar kafijas dzirnaviņām: dažādiem malšanas izmēriem utt., kā arī to, cik daudz piena tiks pievienots kafijai. Gandrīz viss šajā sarakstā minētais dod jums iespēju eksperimentēt un radīt dzērienu, kas atbilst jūsu gaumei un vēlmēm.
Kafija jāuzglabā hermētiskā traukā
Šim padomam vajadzētu būt ļoti pašsaprotamam, taču diemžēl daudzi cilvēki neprot pareizi uzglabāt kafiju. Tā ir lieka naudas tērēšana, un tas nozīmē, ka iegūtās kafijas garša nebūs baudāma. Ja tā ilgstoši atradīsies saules gaismā vai netiks uzglabāta hermētiskā traukā, tā paliks veca. Vienkāršs hermētiskais trauks var atrisināt šīs problēmas.
Baudiet gardu kafiju
Tomēr, lai pagatavotu gardu un ekskluzīvu kafiju mājās, jums varētu būt nepieciešami pāris rīku, tāpēc ir vērts apgūt šo prasmi, it īpaši, ja esat viens no tiem, kuri bez kafijas nevar iztikt. Izmantojiet kafijas dzirnaviņas, nebaidieties eksperimentēt ar kafijas automātiem – vai tas būtu kafijas automāts ar filtru vai automātiskais kafijas automāts. Ienirstiet kafijas pasaulē!
Статья
5 negaidītas lietas, kuras varat pievienot savai kafijai
Vai jūs esat tāds cilvēks, kuram patīk eksperimentēt ar savu kafiju? Ir tik daudz dažādu veidu, kā mainīt garšu un pielāgot to savai gaumei.